Koningsdag 2019

Koningsdag

Waar de Koninklijke Familie Koningsdag dit jaar viert in Amersfoort, willen wij deze dag op een feestelijk manier in Nieuwendijk vieren. Op zijn ‘Nieuwendijks’ welteverstaan! De Koningsdag is al jaren het startschot van onze festiviteiten, hieronder vind je het volledige programma. Dit jaar wederom met een daverend feest in de sporthal.

 

Rommelmarkt

Uiteraard begint de dag met de bekende vrijmarkt! Wil je een plekje? Dat kan! Inschrijven doe je via anne-marie@novnieuwendijk.nl. Je kunt vanaf 7.30 uur je nummer afhalen bij één van de NOV vrijwilligers op het Tavenuplein. Let op, inschrijven is verplicht om alles goed te laten verlopen. Verkoopt u niets? Dan nodigen we je van harte uit om te kijken of er wat voor je te koop is tussen alle spullen. De vrijmarkt zal duren tot 11.00 uur en ook dit jaar geldt dat auto’s tijdens de vrijmarkt van het terrein af moeten.
Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen op een gezellige opkomst!!Vrijmarkt NOV Nieuwendijk

Als jij zelf mee wil doen of iemand kent die mee wil doen, geef je op of laat hem of haar zich opgeven! 

Ook is er natuurlijk weer de mogelijkheid om een instrument te bespelen op de markt. Ook volwassenen mogen een plekje reserveren! De markt zal om 11:00 uur afgelopen zijn.

Locatie:
Tavenuplein

Aanvang:
08:00 uur

Entree:

Gratis

De  Nieuwendijkse Dorpsbrunch

Dit jaar wederom een dorpsbrunch, welke start om 11.15 uur. We gaan dit jaar brunchen in het Tavenu, waar we van alle gemakken zijn voorzien! Ook dit jaar is het aanschaffen van een kaartje verplicht, zodat wij weten met hoeveel eters we rekening moeten houden. Kaartjes zijn te koop bij Groente en Fruit Arie van der Stelt in het winkelcentrum en bij Eetcafe Marie aan de dijk.Dorpsbrunch NOV Nieuwendijk

De prijs van de kaartjes zijn t/m 11 jaar € 1,50 en vanaf 12 jaar € 3,-. Let op, er zijn een beperkt aantal kaartjes en op is op!

Locatie:
Tavenu

Aanvang:
11:15  uur

Entree:
t/m 11 jaar: € 1,50
vanaf 12 jaar: € 3,00

 

Autopuzzelrit

Nadat er gezamenlijk gebruncht is start om 13.00 uur de inschrijving voor de puzzelrit. Zoals jullie weten doen wij erg ons best om elk jaar een uitdagende puzzelrit uit te zetten. Waar gaat de rit dit jaar naartoe, hoeveel bordjes staan er onderweg en hoeveel kilometers is de rit in totaal indien foutloos gereden? Net als vorig jaar betekent het inleveren van de antwoorden na 17.30 uur rechtstreekse diskwalificatie!  Voor de fanatiekelingen willen we dit jaar een nieuw concept lanceren: ’s ochtends inschrijven! Van 10.00 tot 11.00 uur is het mogelijk om in te schrijven in/bij de sporthal. Je krijgt dan een tegoedbon mee welke je om 13.00 uur kan inwisselen voor de vragenlijst bij de brug over de singel bij één van onze vrijwilligers. 

Wij doen uiteraard ons best om de puzzelrit zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij zijn hierbij wel afhankelijk van externe factoren. Zo kunnen wegen onverhoopt afgesloten zijn vanwege Koningsdag vieringen en kunnen de aanwijzingen en antwoorden op vragen zijn verplaatst of zelfs verwijderd. Houd het sportief en gezellig. Een onvoorziene situatie treft niet alleen u, maar ook de andere deelnemers. Ziet u iets wat niet klopt? Spreek dan gerust iemand van de NOV aan.

Locatie start:
Tavenuplein

Locatie prijsuitreiking:
Sporthal de Iris

Inschrijving:
Tussen 10:00 uur en 11:00 uur

Deelname:
Voor leden
€ 5,00
Voor niet leden € 7,50

 

Kindermiddag

Om 14.00 uur begint de kindermiddag. In de sporthal kan er lekker gedanst worden op leuke (kinder)liedjes en buiten zullen er diverse opblaasattracties zijn voor verschillende leeftijden. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen zich ondertussen tegoed doen aan een lekker drankje in de sporthal, of erbuiten bij mooi weer. Ook kun je dit jaar je fiets op het Tavenuplein versieren voor de optocht die ’s avonds plaatsvindt! Daarnaast kunnen de kinderen zich laten schminken en kun je paardrijden. De toegang is gratis en daarom nodigen we iedereen uit! 

Locatie:
Tavenuplein en sporthal de Iris

Aanvang:
14:00 uur

Entree:
Gratis

 

Rondgang door het dorp – thema Feest

Om 19.00 uur start vervolgens de de optocht en vanaf 18.30 uur kunnen de kinderen een nummertje opplakken bij één van onze vrijwilligers bij de brug van Tavenu. We willen iedereen te vragen om lekker feestelijk gekleed te gaan, zodat er een echte feest-stoet door Nieuwendijk trekt! Het thema van dit jaar is namelijk ‘FEEST’! Degene die het leukst verkleed is en/of zijn fiets het mooist versiert heeft krijgt tijdens de feestweek een leuke prijs uitgereikt!

Locatie:
Bruggetje Tavenuplein

Aanvang:
19:00 uur

Deelname:
Gratis

 

Uitslag puzzelrit

De avond zal dan om 20.00 uur beginnen met de uitreiking van de puzzelrit in de sporthal. Vragen worden beantwoord, onduidelijkheden verklaard en uiteraard wordt er flink gediscussieerd. Want zoals één van onze trouwe deelnemers ons elk jaar op ons hart drukt: “een puzzelrit zonder discussie is geen goede puzzelrit”!

Locatie:
Sporthal de Iris

Aanvang:
20:00 uur

Entree:
Gratis

 

Koningsdag feest

Direct na de uitreiking van de puzzelrit start de gezamenlijke feestavond om 21.00 uur in de sporthal. Ook dit jaar wKoningsdag feestordt deze avond gezamenlijk georganiseerd met: Eetcafe Marie, Dorpshuis Tavenu, Xinix, de Mop en Eetcafe Dingemans. Het leuke aan deze avond is dat entree helemaal gratis is! Wim van den Heuvel zal deze avond op komen treden. Vorig jaar was het zo gezellig dat het spreekwoordelijk dak van de Sporthal eraf ging, wie is erbij om dat dit jaar te evenaren?!

Locatie:
Sporthal de Iris

Aanvang:
Ongeveer 21:00 uur

Entree:
Gratis