Feestweek 2017

Op deze pagina leest u alles over de Feestweek van 2017. Hopelijk mogen wij ook u verwelkomen tijdens één of meerdere activiteiten.

Woensdag 31 mei 2017:

Kinderbingo:
Elk jaar druk bezocht, elk jaar mooie prijzen, maar het belangrijkste, elk jaar ontzettend gezellig. De kinderbingo is heel lang de traditionele start van de feestweek in Nieuwendijk en ook de feestweek in 2017 zal dus beginnen met dit kansspelletje. Om precies 14.00 uur starten we met het laten rollen van het eerste balletje. En ook al is het een spelletje, het blijft toch altijd erg leuk om met een mooie prijs naar huis te gaan. De spanning is dan ook vaak van de gezichtjes af te lezen en hoe dichter bij een volle kaart, hoe spannender het wordt. Als dan eindelijk het moment daar is waarop het laatste nummertje valt en er bingo geroepen mag worden, betekent dit dat je naar voren mag komen en een mooi cadeau mag komen uitzoeken. Voor zowel jongens als meisjes zullen er veel prijzen te winnen zijn. Voor onze leden zal de kinderbingo weer gratis zijn en vragen we niet-leden om een kleine bijdrage van €2,50. Dus na school snel naar huis om een hapje te eten en daarna meteen naar de feesttent komen om je geluk te beproeven. Als na een uur de laatste bingo door de tent galmt zal om 15.00 uur de kermis van de heer Sterrenberg worden geopend. Na de bingo kun je dan meteen één van de leuke attracties proberen.

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
13:45 uur
Kosten:
Leden: Gratis
Niet leden: €2,50

Niewendijk’s got talent:
Omdat we in Nieuwendijk nu eenmaal van traditie houden zal dus op de woensdagavond de Nieuwendijk’s Got Talent georganiseerd worden. Dit jaar zoeken we weer naar Nieuwendijkse talenten van alle leeftijden. Dus kun je dansen, zingen, imiteren, een muziekinstrument bespelen, goochelen, iets met acrobatiek, sporten, een act met je huisdier of heb je een ander verborgen talent? Pak dan nu je kans en laat het zien. Alles kan en alles mag. Niets is te gek op deze avond en we hopen natuurlijk op een sensationele optredens. Vaders en moeders, opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden en vriendinnen, iedereen is van harte welkom om de talenten te komen aanmoedigen. Ook diegene die hun talent liever verborgen willen houden komen natuurlijk wel even kijken in de feesttent, zodat iedereen voor een mooi publiek zijn of haar act kan opvoeren. Er zal een vakkundige jury aanwezig zijn om alle acts te beoordelen en van commentaar te voorzien. Na de prijsuitreiking is de avond nog niet ten einde. Onze Nieuwendijkse DJ’s maken er nog een gezellige avond van, zodat de eerste dag van de feestweek passend wordt afgesloten. Heb je een talent dat je graag wilt tonen? Geef je dan zo snel mogelijk op door een e-mailtje met je naam, leeftijd en soort act te sturen naar secretariaat@novnieuwendijk.nl

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
19:30 uur
Kosten:
Gratis

Donderdag 1 juni 2017:

Nieuwendijkse oranje avondfair:
Vorig jaar was de jaarmarkt op donderdagavond een daverend succes. Daarom hebben we dit jaar opnieuw gekozen voor een Nieuwendijkse Oranje Avondfair. Samen met veel Nieuwendijkse ondernemingen, verenigingen en stichtingen die op de markt zullen staan en natuurlijk de vele bezoekers hopen we er een leuke en gezellige avond van te maken. Vanaf 18.00 uur kunt u dus weer een gezellige ronde lopen door Nieuwendijk en de leuke kraampjes bezichtigen. Naast leuke spulletjes om te kopen zullen er ook meerdere activiteiten op de fair georganiseerd worden. Dus genoeg om te zien en te beleven.

Locatie:
Kern van Nieuwendijk
Aanvang:
18:00 uur
Kosten:
Gratis

Darttoernooi:
Door de bijzondere prestaties van onze landgenoot Michael van Gerwen is darten weer ongekend populair. Of je er nu goed in bent of niet, het blijft ook gewoon een erg leuk spelletje. Voor de derde keer op rij en voor de tweede keer op de donderdagavond zal er daarom in de feesttent een darttoernooi worden gehouden. Het darttoernooi wordt wederom samen met ‘Brutus Darts’ georganiseerd. De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat zij wel weten hoe ze een darttoernooi moeten organiseren. Het is onvoorstelbaar hoe deze hobbyisten een darttoernooi gestalte geven. Je waant je als speler in een echte wedstrijdzaal, met bijbehorende ambiance. Daarnaast verhuren ze dartbanen die ondertussen goed bekend zijn in de gehele regio. Over de organisatie hoeft men zich dus geen zorgen te maken en het zou dan ook mooi zijn als het maximale aantal deelnemers van 64 bereikt wordt. Als daarnaast iedere deelnemer ook nog zijn of haar supporters meeneemt, dan is de sfeer zeker gewaarborgd. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur in de feesttent, waarna het toernooi om 20.00 uur zal starten. U kunt zich echter ook vooraf al inschrijven via www.brutus-darts.eu. De inschrijfkosten bedragen €5,-. Deze avond mag je eigenlijk gewoon niet missen. Kom dus sowieso een kijkje nemen en ervaar de gezellige sfeer.

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
19:30 uur
Kosten:
Toegang: Gratis
Deelname: €5,00

Vrijdag 2 juni 2017:

Ouderenbingo:
De vrijdagmiddag in de feestweek i s traditioneel gereserveerd voor de oudere dorpsgenoten. Onder het genot van een hapje en een drankje, zullen we hen deze middag een leuke spelmiddag laten beleven. De dames en heren zullen strijden om de eerste volle Bingokaart. Er zullen weer leuke prijzen te winnen zijn. U bent van harte uitgenodigd om deze middag naar het Steunpunt te komen en gezellig samen een middagje bingo te spelen. Vanaf 14.30 uur zullen de getallen achter elkaar uit de figuurlijke molen rollen en voor u het weet heeft u een rijtje of een gehele kaart vol en galmt het “Bingo” door de zaal. Maar pas op, bij een foute bingo moet er natuurlijk een liedje worden gezongen, waarbij iedereen uit volle borst meezingt. Neem dus uw pen, stift en leesbrilleke mee en niets staat u in de weg om een mooie en gezellige middag te beleven!

Locatie:
Steunpunt
Aanvang:
14:30 uur
Kosten:
Gratis

Hollandse avond:
De Hollandse avond op vrijdag. Gegarandeerd druk, gegarandeerd gezellig, gegarandeerd feest. De Nederlandstalige artiesten op de vrijdagavond van de feestweek zijn inmiddels niet meer weg te denken. Na de avonden vol gezelligheid van de afgelopen jaren, zal dat dit jaar zeker niet anders zijn. Op de eerste vrijdag van juni zal het wederom gebeuren. We hebben gezorgd voor een zelfde reeks van artiesten die weten hoe ze een feesttent in beweging kunnen krijgen. We stellen ze hier aan u voor:

Dennis van der Stelt
Als we de beste Hollandse avonden van de laatste jaren naast elkaar leggen zal u vast één ding opvallen. Dennis van der Stelt stond die avonden altijd op het Nieuwendijkse podium. En elke keer zorgde hij voor de start van een hele gezellige avond. De zanger uit Raamsdonkveer is meer dan capabel om op feestjes en partijen een goed en gezellig optreden te verzorgen. Inmiddels heeft hij meerdere cd’s en singles uitgebracht, zoals ‘Lange Blonde Haren’ en ‘Café ut Endje’. Met het nummer “Hé Schatje Hé” belandde hij in 2011 zelfs op nummer 2 van de Vaderlandse Top 100. In 2014 kwam Dennis met een echte zomersingel voor de dag: “ ’t Is Weer Zomer ”. Het repertoire van de zanger uit Raamsdonkveer is geheel Nederlands en voldoet dan ook helemaal aan de vereiste om vrijdagavond 2 juni ten gehore te brengen. Geïnspireerd door zijn collega’s uit Volendam zal zanger Dennis er alles aan doen om weer te knallen op de Hollandse Avond.

Arjon Oostrom
Ook Arjon weet de weg naar Nieuwendijk inmiddels aardig te vinden. Met verschillende optredens in de afgelopen jaren is hij een vertrouwd gezicht op de Hollandse Avond in Nieuwendijk. Al bijna 15 jaar houdt Arjon zich bezig met het maken van muziek. Na de opname van zijn eerste nummer is het snel gegaan en werd zijn aanpak een stuk professioneler. Via de producer Kees Tel, werd zijn eerste nummer op single uitgebracht: ‘Sla Je Slag’. Deze single werd uitgebracht bij Derny Records en werd meteen een succes. Het nummer bezorgde hem niet alleen een tweede plaats bij een talentenjacht van de Tros en notaties op bijna alle playlisten van Nederlandstalig draaiende radiostations, maar zelfs ook een uitnodiging voor het populaire muziekprogramma ‘Brabant Party’. Na dit succes wilde Arjon de touwtjes nog strakker in handen nemen en begon hij met het schrijven van zijn eigen nummers. Dit resulteerde in het nummer ‘Het Is Over, Het Is Voorbij’. We zaten toen inmiddels al in 2007 en in dit jaar had Arjon ook de eer om het clublied van de voetbalvereniging Good Luck te schrijven. Dat Arjon Oostrom er met zijn nummers altijd een gezellige boel van weet te maken, bleef ook in De Aprés Skihut van Rotterdam niet onopgemerkt. Van 2007 tot 2011 werkte hij daar als vaste zanger en zette hij daar wekelijks de tent op zijn kop. Arjon was met name in zijn eigen regio een hit, maar de grenzen werden verlegd. Het eerste nummer dat landelijke bekendheid kreeg en een hit op alle vakantie bestemmingen werd was de single die hij samen maakte met zijn maatje DJ Willem de Wijs: ‘Daar Aan Die Costa’. Begin 2011 stak hij het nummer ‘Ik Hou Van Alle Vrouwen’ uit de jaren ‘80 in een nieuw jasje. Zijn eerste grote hit scoorde Arjon in de zomer van 2011. Het nummer ‘Zakka Zakka’ dat hij samen met DJ Willem de Wijs en Feest DJ Bas maakte, stond op 10 in de Mega Top 100, op 9 in de download Top 50 en op 5 in de Sterren.nl nieuwendijkse oranjevereniging 2017  13 Top 20. Dat 2011 een topjaar was, bleek ook uit het feit dat ‘Zakka Zakka’ werd bekroond met de Party Award voor Beste Party Single en dat Arjon zelf de prijs voor Beste Opkomende Artiest in ontvangst mocht nemen. In 2012 kwam de single ‘Schudden’ uit wat wederom een succes werd. Het nummer stond op 5 in de NL top 30 en als hoogste positie in de top 100 op plaats 66. Het nummer werd ook in het buitenland een hit en Arjon werd daarom op diverse vakantie bestemmingen waaronder Salou, Lloret de Mar, Albufeira en Chersonissos gevraagd om zijn plaatje te komen promoten. Het eerste album van Arjon komt uit in januari 2014 genaamd ‘Lekker Lekker’. Het nummer ‘Theezakje’, afkomstig van dat album, blijkt met de carnaval een echte kraker en hij wordt dan ook uitgenodigd om op te treden tijdens een uitzending van Life 4 You op RTL 4 . In 2015 laat hij van zich spreken met ‘Zij Is De Mooiste Van De Dansvloer’ en ‘Sla Je Arm Om Me Heen’. Zijn single ‘Oei Oei’ is weer een vrolijk nummer geworden waarmee de zomer alvast in je hoofd komt te zitten. We zijn dan ook weer erg benieuwd naar het optreden van Arjon en weten zeker dat hij het kunstje van de afgelopen jaren weer gaat herhalen.

Raymon Hermans
Muziek is hetgeen wat al sinds de geboorte van Raymon Hermans centraal staat. Zingen en entertainen is zijn passie. Al snel was dan ook duidelijk dat Raymon Hermans een geboren artiest is. En dat is hem al vroeg gelukt want met zijn 23 jaar is hij de jongste zanger van deze avond.In 2010 kreeg Raymon de kans om zich te laten horen aan Nederland met zijn debuutsingle. Door het succes van deze single kreeg Raymon de smaak te pakken en bracht hij daarna nog verschillende singles uit. Deze singles kregen de aandacht bij diverse TV- en Radio zenders en er kwam ineens veel vraag naar optredens. Inmiddels is Raymon zich meer gaan focussen op het schrijven van eigen singles. Dit resulteerde in 2015 tot de single ‘Hypnose’ waarmee Raymon een nieuw geluid van zich liet horen. “Up-tempo, jong, fris en dansbare muziek ga ik uitbrengen” aldus Raymon zelf. Dat 2015 voor Raymon een fantastisch jaar was blijkt uit de twee hitsingles die hij scoort. Met de releases van ‘Hypnose’ en ‘M’n Favoriet’ gaat zijn naam dan ook het hele land door. Zijn pakkende tracks met de stevige en dansbare beats worden dan ook in heel Nederland door vele DJ’s gedraaid. Hiermee bevestigt Raymon zijn juiste sound gevonden te hebben. Inmiddels heeft Raymon door heel Nederland boekingen en wordt zijn bekendheid steeds groter en worden naast zijn ‘Hypnose’ en ‘M’n Favoriet’ ook ‘Fenomeen’ en ‘Nu of nooit’ luidkeels bij ieder optreden meegezongen. Ook op 2 juni in Nieuwendijk, zullen er dan ook velen uit volle borst meezingen met zijn nummers. Een betere afsluitende artiest konden we dan ook niet wensen.

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
21:00 uur
Kosten:
Leden: €5,00
Niet-leden: €10,00

Zaterdag 3 juni 2017:

Wieler-comite, ronde van Nieuwendijk:
Voor de 47e keer zal de “Ronde van Nieuwendijk” worden verreden! Dit jaar op zaterdag 3 juni 2017. De volgende categorieën zullen starten: • Junioren • Rabo Dikke Bandenrace • Regierecreanten • Amateurs / Sportklasse

SAMEN MET DE ORANJEVERENIGING
Na het succes van vorig jaar, rijden we ook dit jaar tegelijk met de feestweek ons programma te houden. We bedanken de Nieuwendijkse Oranjevereniging voor de prettige samenwerking. Wij hopen het voor de renners én het publiek aantrekkelijker te maken. Daarnaast maken we gebruik van elkaars krachten. De 47e Ronde van Nieuwendijk wordt georganiseerd door het Wieler-Comité Nieuwendijk, de feestweek door de Nieuwendijkse Oranjevereniging, met ieder een eigen begroting en sponsors.

LOTERIJ
In april en mei starten wij met de verkoop van lootjes. Hierbij zijn mooie geldprijzen te winnen.

BEDANKT
Zonder sponsors geen Ronde. Hartelijk dank aan al onze sponsors, ze worden genoemd op de pagina hier-naast. Tijdens de Ronde roept onze speaker ze rond. Tot zaterdag 3 juni! Wij hopen u zaterdag 3 juni te ontmoeten bij spannende en sportieve wedstrijden.

PROGRAMMA
– 11:45 uur Junioren – 40 km
– 13:30 uur Rabo Dikke Banden Race
– 14:30 uur Regiorecreanten – 40 km
– 15:45 uur Amateurs / Sportklasse – 60 km

Locatie:
Kern van Nieuwendijk
Aanvang:
11:45 uur
Kosten:
Gratis

The pianoman and friends:
Als er één stempel op de zaterdagavonden van de feestweek gedrukt mag worden, dan is dat toch wel het stempel van de familieavond. Waar veel Nieuwendijkers van bijvoorbeeld Nederlandstalige muziek houden is dit natuurlijk ook voor een deel van onze bevolking niet het geval. De zaterdagavond proberen we dan ook altijd voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Ook dit jaar lijkt dit weer te gaan lukken, want met the Pianoman and Friends hebben we een interactieve show met humor en vooral veel muzikaliteit in huis gehaald. The Pianoman and Friends zullen een show aan het licht brengen, waarin twee vleugels, een drummer en veel interactie de hoofdingrediënten zijn. Iedereen kan verzoekjes inbrengen, waarna niet veel later dit liedje op de piano zal worden gespeeld en gezongen. Veel toegankelijker kunnen we het waarschijnlijk niet maken, want op deze manier kan iedereen zijn favoriete liedjes gespeeld zien worden. The Pianoman & Friends zijn een groep gepassioneerde en ambitieuze muzikanten. Ze hebben al op meerdere plaatsen in de regio gespeeld en doen dus op 3 juni Nieuwendijk versteld staan. Samen met ons nodigen ze iedereen uit om er een groot feest van te maken! Leg deze avond dus vooral je verzoekje op hun piano en het wordt vast en zeker gespeeld! De basis bezetting zal 3 juni bestaan uit: Daan van der Stelt, Bart Donkers, Barry Peeters en Gino Schipperen. Maar er is zelfs een grote kans dat u ineens deel uitmaakt en in het middelpunt staat van dit muzikale gezelschap. Die kans wilt u natuurlijk niet missen! Als klap op de vuurpijl schrijven deze muzikanten ook eigen liedjes, zoals het nummer ‘De Feestgids’. Deze debuutsingle zullen we ook zeker voorbij horen komen en zal er voor zorgen dat iedereen wordt meegenomen in dit vrolijke lied. Op dat moment is er volgens The Pianoman & Friends maar één ding mogelijk: heel de tent gaat lekker los en het is één groot feest! Een aanstekelijk, eigen geschreven Nederlandstalig liedje, wat meteen blijft hangen en wellicht dagen feestelijk rondzwerft in uw hoofd. Dus als u nog langer na wilt genieten van de feestweek mag de zaterdagavond zeker niet op uw lijstje ontbreken. Tot dan!

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
21:00 uur
Kosten:
Leden: €5,00
Niet-leden: €10,00

Zondag 4 juni 2017:

Evangelisatiedienst in de feesttent:
Op de allereerste zondag van Pinksteren werden er mensen uit hun tent gelokt. Het verhaal van Jezus ging als een frisse en verfrissende wind waaien. Onderling heel verschillende mensen herkenden het als hun eigen verhaal, in hun eigen taal en tijd, en ze werden er door aangestoken en verwarmd. Al vonden ook toen al (eerlijk is eerlijk) sommige mensen het maar bezopen gedoe, er werd een toost uitgebracht op het leven dat echt is, en niet stuk te krijgen. Op deze zondag van Pinksteren, zondag 4 juni 2017, komen we samen aangewaaid om ons, in dezelfde Geest, door het levensverhaal van Jezus te laten verfrissen, misschien zelfs wel in vuur en vlam te laten zetten. Een blazersensemble zal spelen met vuur, en ds. Wouda zal in zijn eigen taal het verhaal van Jezus en jou vertellen. De bijeenkomst begint om 11.30 uur; vanaf 11.00 uur ben je welkom in de tent.

Hebben we je hiermee een beetje uit de tent gelokt?

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
11:30 uur
Kosten:
Gratis