Feestweek 2018

Op deze pagina leest u alles over de Feestweek van 2018. Hopelijk mogen wij ook u verwelkomen tijdens één of meerdere activiteiten.

Woensdag 6 juni 2018

KinderbingoFeestweek NOV Nieuwendijk

Er is niets mooier dan een feestweek te beginnen met een spannend, maar vooral erg gezellig potje bingo. Om klokslag 13:45 uur start feestweek van 2018 met het eerste balletje uit de bingomolen, die tegenwoordig natuurlijk digitaal is. De spanning wordt langzaam opgevoerd bij de kinderen van Nieuwendijk. Elke keer opnieuw is er van de gezichten af te lezen of het nummer op de kaart staat of niet. Het is genieten om de vreugde bij de kinderen te zien op het moment dat het laatste nummertje eindelijk valt en er BINGO geroepen mag worden. Dit betekent dat je naar voren mag om een mooi cadeau uitzoeken. Voor elke leeftijd en voor zowel jongens als meisjes is er wat uit te kiezen. Ook dit jaar is de kinderbingo voor leden weer gratis en betalen niet leden € 2,50. Dus na school snel naar huis om een hapje te eten en dan op een draf naar de feesttent om je geluk te beproeven! Na een uurtje bingospelen opent de heer Sterrenberg om 15:00 uur de kermis. Misschien kun je dan na de bingo nog wel even in een van de attracties die ook dit jaar weer op het plein opgesteld zullen staan.

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
13:45 uur
Kosten:
Leden: Gratis
Niet leden: €2,50

 

Schuimparty

Na wisselende successen van de playbackavond en haar vervanger Nieuwendijk’s Got Talent, is dit jaarSchuimparty NOV Nieuwendijk op de woensdagavond gekozen voor een spetterend feest voor zowel de jongere als de wat oudere kinderen, in de vorm van een schuimparty. Dit jaar dus geen Nieuwendijkse talenten die het podium betreden, maar een dj die zorgt dat de tent vol schuim komt. Jullie zijn allemaal van harte welkom, maar uiteraard zal er ook ruimte zijn voor het volwassen deel van de Nieuwendijk. Het feest zal zich in eerste instantie natuurlijk vooral richten op het vermaak van de kinderen, maar ook aan de rest is gedacht en voor het wat oudere publiek is daarom ook een plekje gereserveerd.

Voel je als oudere al nattigheid? Geen probleem, er zal in de feesttent genoeg ruimte zijn waar u ongestoord uw drankje kunt nuttigen en gezellig kunt kletsen, zonder eerst door het schuim heen te moeten ploeteren. Onze Nieuwendijkse DJ’s gaan er sowieso een gezellig feestje van maken. Dus zwembandjes om en de duikbril met snorkel gereed, dan staat niets in de weg om er voor jong en oud een gezellige avond van te maken.

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
19.30 uur
Kosten:
gratis

 

Donderdag 7 juni 2018

Nieuwendijkse Oranje Avondfair.Avondfair NOV Nieuwendijk
Het begint al bijna op een traditie te lijken: de Nieuwendijkse Oranje Avondfair op de donderdagavond van de feestweek. Het is wat geregel, maar je hebt als organisatie zelf de touwtjes in handen en dat bevalt tot nu toe dus uitstekend. De avondfair is eigenlijk een jaarmarkt, rommelmarkt en braderie in één, wat het extra speciaal maakt. Natuurlijk zullen er weer veel Nieuwendijkse en regionale ondernemingen, verenigingen en stichtingen op de markt staan en gaan we er met z’n allen weer een leuke en gezellige avond van te maken. Uiteraard samen met u als bezoeker en hopelijk een heerlijk, langzaam ondergaand, zonnetje. Vanaf 18.00 uur kunt u dus weer een gezellige ronde lopen door Nieuwendijk en alle leuke kraampjes bezichtigen, mee doen aan of genieten van activiteiten en een hapje en drankje nuttigen. Genoeg om te zien en te beleven en als u niet oppast gaat u ook nog met een volle tas naar huis. Terwijl u lekker ontspannend over de fair loopt, zullen tegelijkertijd de mensen in de feesttent zich in het zweet werken. Daar zullen de darters namelijk weer proberen om zo snel mogelijk bij de nul te geraken. Enige aanmoediging kunnen ze vast wel gebruiken en u bent dan ook van harte uitgenodigd om na uw ronde nog even een kijkje te nemen bij dit toernooi. De AvondFair zal weer op de gebruikelijke route gehouden worden!

Locatie:
Kern van Nieuwendijk
Aanvang:
18:00 uur
Kosten:
Gratis

 

Darttoernooi
Deze bijzondere sport lijkt populairder dan ooit. Mede door de bijzondere prestaties van onze landgenoten Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zitten vast ook vele Nieuwendijkers regelmatig voor de televisie naar dit, op het oog, simpele spelletje te kijken. Of je er nu goed in bent of niet, het blijft ook gewoon een erg leuk spelletje, waar gezelligheid (bijna) altijd bovenaan staat. Voor de vierde keer op rij zal er daarom in de feesttent een darttoernooi worden gehouden. Over de organisatie hoeven we ons geen zorgen te maken, want Brutus Darts zal weer voor de perfecte wedstrijdbanen en mooie ambiance zorgen.

Het maximale aantal deelnemers is 64, dus schrijf je snel in. Je kunt je namelijk vooraf al inschrijven via www.brutus-darts.eu. De inschrijfkosten bedragen 5,- euro.

Inschrijven kan ook vanaf 19.30 uur in de feesttent, als er nog genoeg plaatsen zijn, waarna het toernooi om 20.00 uur zal starten. Kom dus sowieso een kijkje nemen en ervaar de gezellige sfeer of waag zelf een poging.

Let’s play darts!

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
19:30 uur
Kosten:
Toegang: Gratis
Deelname toernooi: €5,00

 

Vrijdag 8 juni 2018

Vrijdagmiddag ouderenbingo

Vrijdagmiddag in de feestweek betekent natuurlijk de jaarlijkse terugkerende ouderenbingo in het Steunpunt. Onder het genot van een hapje en een drankje, mede mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging, zullen de mannen en vrouwen een rijtje met getallen of zelfs de gehele kaart vol proberen te krijgen. De prijzentafel zal uiteraard bestaan uit leuke interessante prijzen die vaak zelfs nog nuttig kunnen zijn ook. Genoeg reden dus om deze middag naar het Steunpunt te komen en te kijken of de getallen u goed gezind zijn. Vanaf 14.30 uur zullen de getallen achter elkaar uit de figuurlijke trommel rollen en voor u het weet heeft u een rijtje of een gehele kaart vol en galmt het “Bingo” door de zaal, waarnaar er uit de prachtige prijzen een keuze mag worden gemaakt door de gelukkige. Maar pas op, bij een foute bingo moet er natuurlijk een liedje worden gezongen, waarbij uiteraard iedereen meezingt. We willen de ouderen van Nieuwendijk dus graag uitnodigen in het steunpunt!

Locatie:
Steunpunt
Aanvang:
14:30 uur
Kosten:
Gratis

Vrijdagavond 90’s PartyTurn up 90 NOV Nieuwendijk

Vrijdagavond gaan we terug in de tijd met een heuse 90’s party. Deze herkenbare muziek is immers bij jong en oud nog steeds razend populair. Op deze feestavond zal het muzikale gedeelte worden verzorgd door ‘Turn Up the 90’s’. Met hun liveband zullen ze zorgen voor een avondvullend programma met een overweldigende licht- en lasershow. Deze special effects maken een feest met ‘Turn Up The 90’s’ tot een ware beleving. Hits als Rainbow In The Sky, Rhythm Is A Dancer en Show Me Love zullen allemaal voorbij komen. De band wordt daarbij ondersteund door een vaste professionele technische crew. Met de beste muzikanten uit de scene, staat deze indrukwekkende 7-koppige live-act aan de top van de Nederlandse entertainmentindustrie. En vrijdag 8 juni staan ze dus in de feesttent in Nieuwendijk.

‘Turn Up the 90’s’ wordt op zowel grote als kleine feesten door het hele land geboekt. Een voorkeur hebben ze dan ook niet, want overal krijgen ze te horen dat ze zo’n leuke en enthousiaste band zijn. Met name de interactie met het publiek doet het overal goed en de bandleden vinden dit ook een van de leukste onderdelen van hun show. Met een beetje geluk krijg je ze misschien wel zover om jouw favoriete plaatje te spelen. Het repertoire van ‘Turn Up The 90’s’ is echter zo breed dat de kans dat jouw favoriete 90’s hit er al gewoon tussen zit, behoorlijk groot is.

Van de Backstreet Boys tot Paul Elstak, van de Vengaboys tot de Spice Grils, alles zal voorbij komen op vrijdag 8 juni! Het optreden van ‘Turn Up The 90’s’ wordt door de bandleden zelf omschreven als een wilde achtbaanrit langs alle 90’s hits. Hun motto is: verwacht veel, en je krijgt nog meer! Dat moet dus wel goed komen. Dus trek je favoriete 90’s outfit aan, en ‘Turn Up the 90’s’ zal er voor zorgen dat jou avond onvergetelijk wordt en je rond de klok van 01.00 uur met een voldaan gevoel de feesttent zult verlaten. Al leert de ervaring dat vele Nieuwendijkers het zo naar hun zin hebben dat ze door de vrijwilligers van de Nieuwendijkse Oranjevereniging letterlijk uit de tent moeten worden geveegd. Gelukkig kunnen we deze bezoekers gerust stellen. Zaterdagavond gaan we namelijk gewoon nog even verder met feesten, al zal de 90’s muziek dan worden vervangen door heerlijk Hollandse hits. Dat lijkt ons in ieder geval ook niet verkeerd!

Locatie:    
feesttent
Aanvang:    
21.00 uur
Kosten:    
leden €5,00

Niet leden €10,00

 

Zaterdag 9 juni 2018

Wieler-comite, ronde van Nieuwendijk:
Voor de 48e keer zal de “Ronde van Nieuwendijk” worden verreden! Dit jaar op zaterdag 9 juni 2018. De volgende categorieën zullen starten: • Junioren • Rabo Dikke Bandenrace • Regierecreanten • Amateurs / Sportklasse

SAMEN MET DE ORANJEVERENIGING
Na het succes van vorig jaar, rijden we ook dit jaar tegelijk met de feestweek ons programma te houden. We bedanken de Nieuwendijkse Oranjevereniging voor de prettige samenwerking. Wij hopen het voor de renners én het publiek aantrekkelijker te maken. Daarnaast maken we gebruik van elkaars krachten. De 48e Ronde van Nieuwendijk wordt georganiseerd door het Wieler-Comité Nieuwendijk, de feestweek door de Nieuwendijkse Oranjevereniging, met ieder een eigen begroting en sponsors.

LOTERIJ
In april en mei starten wij met de verkoop van lootjes. Hierbij zijn mooie geldprijzen te winnen.

BEDANKT
Zonder sponsors geen Ronde. Hartelijk dank aan al onze sponsors, ze worden genoemd op de pagina hier-naast. Tijdens de Ronde roept onze speaker ze rond. Tot zaterdag 3 juni! Wij hopen u zaterdag 3 juni te ontmoeten bij spannende en sportieve wedstrijden.

PROGRAMMA
– 11:45 uur Junioren – 40 km
– 13:30 uur Rabo Dikke Banden Race
– 14:30 uur Regiorecreanten – 40 km
– 15:45 uur Amateurs / Sportklasse – 60 km

Locatie:
Kern van Nieuwendijk
Aanvang:
11:45 uur
Kosten:
Gratis

 

Zaterdagavond

Wat is er mooier dan de feestweek in Nieuwendijk afsluiten met een Hollandse Avond. Met de artiesten Willem de Jong, Starkoo en Partyfriex zou dat geen problemen op moeten leveren. Waar de laatste twee oude bekenden zijn, is dat voor Willem de Jong niet het geval. Wij stellen hem dan ook graag hier aan u voor.


Willem de JongWillem de Jong NOV Nieuwendijk

Hoewel vele Nieuwendijkers deze Werkendammer vast zullen kennen, mag hij dit jaar voor het eerst het magische podium in Nieuwendijk betreden. Willem viel een paar jaar geleden op met zijn zangkunsten aan de bar. Vele herkenden gelijk zijn zangtalent en hij werd dan ook al snel een aantal keer gevraagd om op te treden. Wat twee jaar geleden dus begon met voor het plezier een liedje zingen in de kroeg is inmiddels uitgegroeid tot vele optredens en inmiddels zelfs een eigen plaat. De vraag naar eigen singles steeg natuurlijk gezamenlijk met de vraag naar optredens en een bevriende artiest attendeerde hem erop eens te gaan praten met producer en tekstschrijver André Kooiman uit Raamsdonksveer, die al veel artiesten succesvol heeft gelanceerd. Een plan voor een passende nieuwe stijl voor de Werkendamse zanger lag al snel op tafel. Een fantastische, gloednieuwe plaat was het gevolg! ‘Jij Keek Naar Mij’ is een lekkere moderne singel met een heerlijke dance-achtige beat en een heel hoog meezing gehalte. Willem was zelf ook gelijk enthousiast over zijn debuutsingle: “Toen ik de plaat hoorde dacht ik meteen: wat een lekkere knaller!”, aldus Willem.

De singel is sinds 25 november 2017 in alle grote download- en streaming portals verkrijgbaar. Ook is bij de singel een fantastische videoclip te zien zijn op Youtube en verschillende tv zenders. Met zijn debuut single laat Willem de Jong horen dat hij veel in zijn mars heeft met een singel die ongetwijfeld goed in de smaak zal vallen bij het Nederlandstalige publiek en daardoor waarschijnlijk ook bij vele Nieuwendijkers.


Starkoo 2.0Starkoo NOV Nieuwendijk

Een oude bekende is natuurlijk Starkoo. Door feestelijke versies van hits als ‘Laat Me Nu Toch Niet Alleen’, ‘Zo Ver Weg’ en ‘Ik Wil Je’ is Starkoo sinds jaar en dag een zeer belangrijke en vertrouwde naam in het feest-circuit. Niet voor niets werd hij vijf keer uitgeroepen tot beste Party-artiest van Nederland.

De oorspronkelijke zanger van Starkoo is Marco Rebergen. Van 1994 tot 2000 verschijnt Marco op vele podia en eind 2000 werd de naam Marco veranderd in Starkoo. De eerste single die door Starkoo werd opgenomen werd was ‘Suzanne & Annabel’. Al snel bleek dat er in het Nederlands feestcircuit veel ruimte was voor een Nederlandstalig dance repertoire en ‘Laat Me Nu Toch Niet Alleen’ en ‘Een Nacht Alleen’ waren de hits die al snel volgden. Dit zorgden ervoor dat Starkoo niet meer weg te denken was van de Nederlandse podia, mede doordat de muziek altijd voor feest zorgden en alle nummers natuurlijk moeiteloos kon worden meegezongen door jong en oud.

Marco Rebergen, is inmiddels om persoonlijke redenen gestopt met optreden. De zoektocht naar de perfecte vervanger was een succesvolle, want in de vorm van Alberto is een zanger gevonden die que entertainment exact dezelfde achtergrond heeft als Marco, aangezien hij voornamelijk bekend is van de Skihut in Rotterdam en daarnaast van The Carrousel People. De eerste try-outs en officiële optredens waren meteen een groot succes, waardoor er gewoon kon worden voortgeborduurd op het succes. De eerste single van Starkoo 2.0 verscheen in de vorm van ‘Later Als Je Groter Bent’, en deze remake van de hit van BLØF oogsten ook gelijk veel lof.

Starkoo 2.0 belooft dan ook net zo’n succes te worden als zijn voorganger. Benieuwd naar wat de nieuwe versie in zijn mars heeft? Kom zaterdagavond dan zeker even sfeer proeven.

 

PartyfrieXParty Friex NOV Nieuwendijk

PartyfrieX wordt gevormd door Tom Wilborts & Bart Coppens, het koppel dat twee jaar geleden al de afsluiter van de vrijdagavond mocht verzorgen. Dit deden ze voortreffelijk, waardoor ze ook in 2018 weer op de Hollandse Avond in Nieuwendijk zullen schitteren. Voor het duo begon alles pas echt na het uitbrengen van hun eerste single ‘Allemaal voor jou’. Dit eerste nummer is gemaakt door Waylon van der Heijden, die zeker geen onbekende binnen de Nederlandstalige muziek. Hij maakt onder andere de muziek voor: Django Wagner, Het Feestteam, Jeroen van Zelst, de Lawineboys en nog vele anderen. Dit laat zien dat PartyFriex geen kleine jongens zijn binnen het Nederlandstalige genre.

Ook de tweede single ‘Elke keer hetzelfde’ heeft alles wat een dikke feest plaat nodig heeft.

De afgelopen jaren hebben de PartyFrieX er dan ook keihard aan gewerkt om zich bij de top-feestacts van Nederland te voegen. Met succes, want met hits als ‘De Camper’ en ‘Deze Kroeg (Ya Ya Yippie)’ hebben ze al menig kroeg en feesttent op z’n kop weten te zetten, inclusief dus de feesttent in Nieuwendijk.

Met de single ‘Turbonaise’, zetten Tom Wilborts en Bart Coppens een grote stap voorwaarts richting hun weg naar de absolute top van alle feestartiesten. De polonaise is natuurlijk de welbekende dans waarin men in een lange sliert achter elkaar host met de handen op de schouders van de voorganger. Van de PartyFrieX mag dit wel wat sneller. ‘Turbonaise’ is een feestplaat met een ultra hoog tempo, waarop prima een polonaise gelopen kan worden, maar dan wel in een zeer hoog tempo. In de videoclip is te zien welk tempo Tom en Bart voor ogen hebben met hun ‘Turbonaise’. Dit hebben we in Nieuwendijk twee jaar geleden mogen ervaren, toen het muzikale duo liet zien de feesttent aardig in beweging te kunnen krijgen. Ook dit jaar zal deze hit vast en zeker voorbij komen en dat beloofd dus weer erg gezellig te worden.

De carnavalssingle van 2017, ‘John (Met Zijn Accordeon)’, haalde de 2e plaats bij de Puur.NL Carnavalskraker. Deze hit en hun allernieuwste single ‘Ik Moet Zuipen’ zullen ze 9 juni zeker ten gehore brengen. We kijken dan ook erg uit naar de comeback van de PartyfrieX in de feesttent in Nieuwendijk. U toch ook?

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
21:00 uur
Kosten:
Leden: €5,00
Niet-leden: €10,00

 

Zondag 10 juni 2018:

TENTDIENST

Ook dit jaar wordt de feestweek afgesloten met een evangelisatiebijeenkomst in de feesttent. Op zondag 10 juni, aanvang: 11.30 uur (tent open vanaf 11.00 uur), ben je van harte welkom bij deze laagdrempelige viering voor jong, nog jonger en oud.

Muzikale medewerking wordt verleend door het Ridderkerks Kinderkoor, o.l.v. Jennifer van den Hoek, en door fanfare ONS, o.l.v. Anneke Konings-Kros. De bijeenkomst wordt geleid door ds. Wouda. Meer info vind je t.z.t. in de regionale pers en op de website: www.gknieuwendijk.nl

Locatie:
Feesttent
Aanvang:
11:30 uur
Kosten:
Gratis